lördag 13 november 2010

Dag 01 – Presentera mig själv

1984 föddes jag på Falu BB. Mina föräldrar hade tänkt att om det vart en flicka skulle hon heta Karin men när väl den lilla knubbsälen kom ut så vart det Maria och senare även kallad Fia.

Mitt liv hittills då?
Uppväxt i Borlänge i en stadsdel som knappt anses höra till staden av inbitna Borlängebor. Apberget, Skräckbacken, Fraggelberget är några smeknamn men Skräddarbacken är dess riktiga. Kanske har jag fått mina benmuskler av att bo just på detta berg, ett evigt cyklande upp och ner. Eller så är det bara genetiskt och effekten av mina 12år som fotbollsspelare. En sport jag gärna fortsatt med mycket längre men två trasiga ljumskar har satt stopp.
När jag var 8år började jag alltså spela fotboll och även fiol som jag än idag spelar till och från. Musik är ett måste i mitt liv. Mer om det sen...

Mitt val till gymnasiet vart Hotell- & restaurang vilket förvånade många. När jag började där kunde jag inte ens koka potatis. Men min drivkraft att lära mig nya saker har alltid varit stark och just då var drömmen att öppna restaurang så därför var valet enkelt. 3år men mycket galenskap men mycket roligheter och det bästa av allt, jag lärde ju mig laga mat!
Arbetade ett tag med att servera och ett år i ett förskolekök. Nu var det dags att göra något nytt...
Sökte till Lärarprogrammet i Falun och började där hösten 2004. Valde estetisk inriktning med specialisering musik A & B. Mina dagar fylldes med sång, musik, drama, bild och nya vänner för livet. Högskoleåren var de bästa i mitt liv och när jag tog examen sommaren 2008 hade jag fått en fast tjänst på en förskola i Borlänge. Där är jag kvar än idag. Men känslan av rastlöshet och viljan att göra något nytt växer sig starkare för varje dag som går... Ibland är den så stark att det känns som att jag kvävs om vardagen kommer vara såhär inrutad dag in och dag ut. I somras tog jag ett beslut om att läsa förskolelyften nu i höst och några veckor in på nästa termin. Är nu tjänstledig på halvtid för att studera. Mindre pengar men mer livskvalitet har jag fått. Detta beslut har gett mig ett visst lugn i rastlösheten men den dyker nog upp igen i sommar lagom till nästa hösttermin drar igång igen...

För att beskriva mig lite kort; en liten, envis, levnadsglad, kunskapstörstande, musikälskande, träningstokig, estetisk tjej som laddar för att våga ta steget mot drömmen...att starta eget.

2 kommentarer:

  1. Vilken kul idé!! Kanske snor den av dig om jag får och om jag har något att skriva till varje grej. :)

    SvaraRadera
  2. "För att beskriva mig lite kort" Det var nog den bästa tänkbara slutsatsen på länge. Gillar och framförallt instämmer. Du är mig allt en liten glädjespridare som alltid finns där. Tack för att du förgyller enstaka dagar i veckan med fika och vänskap.

    SvaraRadera